Industriële stijl

Op zoek naar stoere industriële of vintage items voor in huis? Neem dan een kijkje in onze webshop!

Just Home biedt verschillende industriële woonaccessoires aan. Met zorg stellen wij een uniek assortiment samen. Daardoor vind je bij ons diverse bijzondere en rauwe handgemaakte producten, die je niet snel bij de bekende woonwinkels zal tegenkomen. 

Jouw woonkamer zal géén standaard plaatje zijn uit een woonmagazine! Haal Just Home en jouw persoonlijke industriële of vintage look in huis. 

Volg ons op Facebook en Instagram! Heb je vragen? Stuur gerust een whats-app of email naar info@just-home.nl

Industriële stijl

Deze woonstijl heeft zijn oorsprong in New York. Veel oude fabriekspanden werden omgebouwd tot appartementen, de zogenoemde lofts. Hier ontstond als snel de industriële look. Een aantal typische industriële kenmerken zijn:

  • Sobere kleuren
  • Oud
  • Vintage
  • Less is More
  • Open indeling

Ook zijn er een aantal verschillende materialen die altijd terugkomen in deze industriële woonstijl. Denk hierbij aan beton, bakstenen, robuust hout, leer, staal en metaal.

 

Kleurgebruik industrieel

De kleuren die voor een industriële stijl gebruikt worden zijn vaak sobere kleuren, zoals bruin, grijs en zwart. Je kunt dit zeker ook goed combineren met fellere kleuren zoals (oker)geel en (diep)blauw of groen.

We horen je vragen, hoe kies ik de juiste kleuren bij elkaar?

Begin met het kiezen van één basiskleur. Een kleur die jij graag wilt in jouw industriële interieur. Deze basiskleur ga je uitbouwen met een tweede en minimaal een derde kleur. Zodra je hierin een keuze hebt gemaakt, kun je starten met een moodboard maken. Zo kun je een goede indruk krijgen welk effect de kleuren op elkaar hebben en of dit het gewenste effect geeft voor jouw industriële woonstijl.  Tip: kies twee basic kleuren en één accentkleur.

 

Industriële materialen

Bij een industriële woonstijl horen rauwe muren met veel structuur. Ga hierbij voor een warme vloer om het huis niet te koud aan te laten voelen. Heb je een stoere rauwe vloer, kies dat voor rust op de muren. Tevens kun je warmte geven door grove gebreide plaids in accentkleuren of dierenhuid kleden en schapenbondjes.

Stoere grote stalen lampen mogen niet ontbreken in deze woonstijl! Zorg dat je een flinke eyecatcher boven je eettafel hebt hangen. Voor meer verlichting, kun je kiezen uit stoere vloer- en tafellampen.

Metalen frames, bijvoorbeeld om deuren en ramen, geven ook een goede basis voor een industriële woonstijl.