Bohemian stijl

De Bohemian woonstijl bevat vele type materialen en prints. Vintage woonaccessoires passen hier ook goed bij! Heb lef en durf eens wat anders. Het is helemaal perfect om in een bohemian interieur verrassende elementen te laten terugkomen. Dit geeft de juist jouw unieke interieur een thuisgevoel.

Maak gebruik van verschillen materialen. Natuurlijk hout, rotan, bamboe, fluweel en wol zijn de hoofdrolspelers in de bohemian woonstijl. Combineer de materialen met keramiek of  glanzende gouden woonaccessoires en je zult direct een luxe sfeer creëren.

De bohemian woonstijl is pas echt af als je een goede combinatie weet te maken met uitgesproken prints. Niks is te gek en leef je helemaal uit.

Gebruik hierbij veel kleuren en zorg voor een persoonlijke touch!

Volg ons op Facebook en Instagram! Heb je vragen? Stuur gerust een whats-app of email naar info@just-home.nl

Bohemian stijl

In de negentiende eeuw waren er opstandige groeperingen in Frankrijk, waarnaar wordt verwezen in het woord bohemién. Bij deze groeperingen stonden een aantal begrippen centraal:

  • Vrijheid
  • Rebelsheid
  • Eigen pad kiezen.

De bohemian woonstijl is allang niet meer alleen voor hippies! Je kunt in deze stijl kiezen voor exentriek met felle kleuren, drukke printen en franjes. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke kleuren en natuurlijke materialen.

 

Kleurgebruik bohemian

De kleuren, die voor een bohemian stijl gebruikt worden, zijn vaak combinaties van vrolijke en felle kleuren, zoals okergeel, paars, roze, azuurblauw, en diverse groentinten. Je kunt ook de keuze maken voor natuurlijke en zachte kleuren. Denk hierbij aan taupe, beige en bruin.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke kleurcombinaties je kiest. Ga buiten je comfortzone en geef de kleuren een podium! Heb lef en ga ervoor! Je zult zien dat je tot verrassende resultaten komt. Het voordeel van bohemian stijl is dat niet alles perfect hoeft te zijn. Tip: zoek op oosterse inspiratie in woonaccessoires of woonstijl.

 

Bohemian materialen

Veel gebruikte materialen bij de bohemian woonstijl zijn:

  • Hout
  • Riet
  • Leer
  • Rotan
  • Bamboo
  • linnen
  • Wol.

Gebruik naast deze materialen bijzondere accessoires ter decoratie. Denk hierbij aan lantaans, rieten manden, geknoopte wanddecoratie en leuke goude waxinelichthouders. Combineer daarnaast leuke patronen met verschillende motieven. Geef de ruimte een nonchalante look om de perfecte bohemian stijl voor jou te creëren.

Laat natuurlijk niet jouw persoonlijke invloeden ondersneeuwen. Dit zijn de unieke eyecatchers in jouw bohemian woonkamer. Zet voldoende accessoires neer voor een heerlijke boho beleving.